Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

ТЕГЛО НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

ТЯЛОТО НА ЧОВЕКА
Алтернативен линк


ТЕГЛО НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО




Колко дебел трябва да бъде човек? Природата е определила точно теглото на всеки човек. Светията и обикновеният човек не тежат еднакво. Добрият и лошия също не тежат еднакво. Теглото на човека се определя от неговия вътрешен живот. 90-225.



Някой човек тежи 75 килограма. Това тегло отговаря на неговото съдържание, както и на неговия умствен живот. Дойде ли до теглото на друг човек, за него се изискват съвършено други числа. Изобщо, за всеки даден случай е определено специфично число. 87-72.



Ако претеглите един човек със силни страсти, ще видите, че той тежи повече от интелигентния. Значи Духовните хора са по-леки от материалистите. В бъдеще, когато искат да определят, дали един човек е, Духовен, ще го турят на везни, да го претеглят. От теглото му ще определят неговата Духовност. 65-189.



Чрез мисълта си човек може да увеличи и намали теглото си. Достатъчно е да мисли само за земни работи, за да увеличи теглото си; като мисли за възвишени работи, за небето, теглото му се намалява. Той става лек, подвижен, едва стъпва на земята. 82-153.



Когато храниш човека с илюзии, той всеки момент губи от тегло си. Колкото и да му внушаваш, че яде, а го държиш гладен, теглото му ще покаже истинското положение. Илюзията отнема от теглото, а реалността предава. 36-23.





НАГОРЕ